ARTIKEL 51 VRAGEN

ART.51 VRAGEN/VERZOEK OMTRENT STEUN AAN ONDERNEMERS

Forum voor Maassluis heeft het volgende verzoek aan het College gedaan:

Het coronavirus heeft een grote impact op onze samenleving en het heeft helaas al vele slachtoffers gemaakt. Daarnaast heeft deze crisis een grote economische impact en diverse sectoren worden hard geraakt door de ontstane economische malaise. De Rijksoverheid staat gelukkig klaar met diverse maatregelen om bepaalde sectoren een steun in de rug te bieden. Daarnaast zijn er diverse gemeenten die maatregelen hebben genomen om hun lokale ondernemers te helpen in deze moeilijke tijd, zoals de gemeenten Dordrecht en Ridderkerk, zie onderstaande link:

https://cms.dordrecht.nl/Ondernemers/Overzicht_Ondernemers/Nieuws_ondernemers/Nieuwsarchief/2020/Hulp_voor_ondernemers/Aangepaste_betaaltermijn_van_de_aanslag_gemeentelijke_belastingen

Forum voor Maassluis heeft het verzoek om met een zelfde speciale regeling te komen voor onze lokale ondernemers, ZZP-ers, verenigingen en stichtingen. Wij zien in ieder geval graag dat de betaaltermijn van de aanslag gemeentelijke belastingen worden aangepast.

 

Gezien het belang van deze vraag voor de lokale ondernemers in het licht van de huidige omstandigheden vragen wij u niet de voorgeschreven termijn voor artikel 51 vagen te hanteren, maar dit met voorrang te behandelen.