ONZE FRACTIE

LOEK MOLMANS

Fractievoorzitter

“Ik ben Loek Molmans, 78 jaar oud, gelukkig getrouwd en ik heb een zoon met drie kleindochters. Ik ben opgegroeid in Haarlem en omstreken, maar woon alweer 40 jaar in het prachtige Maassluis! Na het Coornhert Lyceum ben ik naar de Kweekschool gegaan voor de Zeevaart master-opleiding. Ik heb circa 10 jaar gevaren als stuurman op de grote vaart, dus ik heb echt een maritiem hart! Daarnaast heb ik nog managementfuncties in stuwadoorsbedrijven, wegtransport en de scheepvaart gehad. In 1988 heb ik nog een bachelorstudie afgerond voor Port and Shipping Management. Sinds 2010 zetel ik in de gemeenteraad van Maassluis en ik heb daarin samen met Jan van den Hoek verschillende zaken mogen regelen, zoals de oprichting van Buurtpreventie en met EHBO Maassluis en MaasDelta 15 AED apparaten geplaatst in appartementengebouwen en daar bijbehorende cursus voor geregeld. Daarnaast help ik jaarlijks met de belastingdienst bij het FNV kantoor in Maassluis.”

Mail: LoekM2@maassluis.nl

JAN VAN DEN HOEK

Raadslid

“Mijn naam is Jan van den Hoek. Ik ben 71 jaar oud en geboren en getogen in Maassluis. Ik houd ontzettend van onze stad en zijn inwoners. Het belang van de burgers heeft bij mij altijd voorop gestaan. Zo ben ik al meer dan 40 jaar actief bij de FNV met onder andere coördinatie van de belastingdienst voor meer dan duizend inwoners van Maassluis. Daarnaast doe ik ook de ledenservice van de FNV, waar overigens ook veel Maassluizers bij zitten. Mede dankzij deze werkzaamheden weet ik goed wat er speelt in deze stad, omdat ik met zoveel inwoners spreek. Veel Maassluizers weten mij dan ook te vinden als zij met een vraag of probleem zitten. Ik vind dat de (lokale) politiek daarin ook moet veranderen: meer en beter communiceren met de burger! Dat is mijn primaire doel met Forum voor Maassluis.”

Mail: j.van.den.hoek@maassluis.nl

AAD RIETDIJK

Steunraadslid

“Ik ben Aad Rietdijk en 68 jaar. Tijdens mijn studietijd aan de avond-HTS ben ik werkzaam geweest bij een machinefabriek als bedrijfsleider. Sinds 1985 ben ik zelfstandig ondernemer, waarbij ik ik grote projecten heb uitgevoerd in binnen- en buitenland. Ook heb ik mij vaak als interim-manager en/of medewerker ter beschikking gesteld. Als politicus wil ik graag bondgenoot zijn van mensen die initiatief durven te nemen. Ik wil mensen met elkaar verbinden, ruimte bieden voor ondernemerschap en creatieve oplossingen en waar nodig ondersteuning bieden.”

Mail: a.p.rietdijk@maassluis.nl

Gary Bouwer

GARY BOUWER

Steunraadslid

“Ik ben Gary Bouwer, 21 jaar en sinds 2008 inwoner van Maassluis. Ik kom echter al mijn hele leven in Maassluis, ondanks dat ik in Schiedam geboren ben. Dat komt omdat mijn moeder hier vandaan komt, dus ik kwam hier vaak voor mijn opa en oma, ging hier naar zwemles, de tandarts, de kapper en vaak naar de Koningshoek voor boodschappen. Op dit moment studeer ik bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb daarbij de minor infrastructuur & mobiliteit gevolgd aan de Hogeschool van Rotterdam en stage gelopen bij de gemeente Capelle aan den IJssel. Naast mijn studie ben ik werkzaam bij DrieMaasHave en lokaal en landelijk actief in de politiek. In een vergrijzende gemeente als Maassluis wil ik mij extra inzetten voor jongeren. Maassluis moet een gezellige stad zijn voor jongeren met bruisende horecagelegenheden en voldoende starterswoningen. Als hier niet voldoende aanbod voor is, vertrekken onze jongeren uit Maassluis en worden we een saaie slaapstad. Dat moeten we natuurlijk voorkomen!

Mail: g.r.bouwer@maassluis.nl