STANDPUNTEN

5. Infrastructuur & Mobiliteit

“Een nachtmetro voor Maassluis!”

Wat wij willen:

• Wij willen een nachtmetro op de Hoekse Lijn
Forum voor Maassluis wil zich maximaal inzetten om een nachtmetro op de Hoekse Lijn te krijgen, eventueel in samenwerking met andere gemeenten. Wat ons betreft rijdt de nachtmetro vanaf 2:00 om het uur en vervangt het de huidige nachtbussen.

• Strengere handhaving op foutparkeerders.
De gemeente is veel te mild als het gaat om fout parkeerders. Wij willen dat dit streng gehandhaafd wordt: forse boetes voor foutparkeerders.

• Gratis parkeren in Maassluis
Parkeren in Maassluis is gratis. Wat ons betreft blijft dat gratis! Het gratis kunnen parkeren in Maassluis heeft een aantrekkende werking en dat is goed voor het toerisme, de klandizie en ondernemers!

• Weren van niet-bestemmingsvrachtverkeer uit het centrum en woonbuurten
Vrachtverkeer in de bebouwde kom is niet alleen vervelend vanwege geluidsoverlast en trillingen, maar het kan ook zorgen voor onveilige situaties. We willen een vrachtwagenverbod voor bepaalde buurten, inclusief het centrum voor niet-bestemmingsverkeer. Wat ons betreft is het afgelopen met grote lesvrachtwagens die door de Molenbuurt, Burgemeesterswijk, Vogelbuurt en het centrum rijden: terug naar de Westlandseweg!

• Geluidscherm naast (een deel van) de A20
De gemeente moet zo snel mogelijk zorgen dat er langs (een deel van) de A20 een geluidscherm wordt geplaatst tegen de geluidsoverlast. Er dient beter gelobbyd te worden bij Rijkswaterstaat, zoals Vlaardingen en Schiedam dat ook gelukt is.

• Fietsnetwerk uitbreiden op belangrijke plaatsen
Maassluis moet een fietsvriendelijke gemeente blijven, zeker als we fietsen willen stimuleren. Daarom moet het fietsnetwerk op een aantal punten worden verbeterd of uitgebreid. Zo willen we een duidelijke fietsbaan op de Uiverlaan, zodat fietsverkeer langs, van en naar de Koningshoek een veiligere positie op de weg heeft.

• Uitbreiding van het aantal elektrische oplaadpunten
Elektrische auto’s zijn nog steeds in opkomst. De komende jaren is het belangrijk dat de gemeente bij de inrichting van de openbare ruimte meer rekening houdt met de plaatsing van elektrische oplaadpunten.