OVER ONS

Forum voor Maassluis is de jongste en snelst groeiende partij van Maassluis! We zijn vooral een lokale en pragmatische volkspartij, maar wel met het conservatief-liberalisme als ideologische grondslag, want een partij zonder ideologische overtuiging kan geen politiek bedrijven.

We zijn conservatief als het gaat om de trots voor onze lokale geschiedenis, identiteit en het authentieke karakter van Maassluis, maar ook als het gaat om de Nederlandse cultuur in het algemeen, tradities, erfgoed, normen en waarden. Ons uitgangspunt is dat de Nederlandse cultuur leidend is. We willen dit behouden, ofwel: ‘conserveren’. We zijn liberaal als het gaat om individuele vrijheid, zolang dit niet de vrijheid van een ander beperkt, leidt tot fysieke schade of doorslaat in decadente ‘ontaardheid’. Vrijheid is een groot goed, maar kent grenzen. Ook als het gaat over lage (lokale) belastingen, ruimte bieden aan lokaal ondernemerschap en innovatie, zijn we liberaal. Of het nu gaat om grote bedrijven, MKB’ers of horecaondernemers: Forum voor Maassluis is dé partij voor ondernemend Maassluis!

Forum voor Maassluis streeft naar meer directe democratie, dynamiek, daad en durfkracht! We willen de saaie ingeslapen politiek in Maassluis openbreken door het debat meer zuurstof te geven en door te gaan waar anderen stoppen! Forum voor Maassluis heeft geen binding met een landelijke politieke partij. De partij is formeel op geen enkele wijze verbonden met Forum voor Democratie, maar wij sluiten toekomstige samenwerking niet uit.

Vlag van Gewest Vlaanderen