OVER ONS

Forum voor Maassluis is de jongste en snelst groeiende partij van Maassluis! We zijn vooral een lokale en pragmatische volkspartij, maar wel met het conservatief-liberalisme als ideologische grondslag, want een partij zonder ideologische overtuiging kan geen politiek bedrijven.

We zijn conservatief als het gaat om de trots voor onze lokale geschiedenis, identiteit en het authentieke karakter van Maassluis, maar ook als het gaat om de Nederlandse cultuur in het algemeen, tradities, erfgoed, normen en waarden. Ons uitgangspunt is dat de Nederlandse cultuur leidend is. We willen dit behouden, ofwel: ‘conserveren’. We zijn liberaal als het gaat om individuele vrijheid, zolang dit niet de vrijheid van een ander beperkt, leidt tot fysieke schade of doorslaat in decadente ‘ontaardheid’. Vrijheid is een groot goed, maar kent grenzen. Ook als het gaat over lage (lokale) belastingen, ruimte bieden aan lokaal ondernemerschap en innovatie, zijn we liberaal. Of het nu gaat om grote bedrijven, MKB’ers of horecaondernemers: Forum voor Maassluis is dé partij voor ondernemend Maassluis!

Forum voor Maassluis streeft naar meer directe democratie, dynamiek, daad en durfkracht! We willen de saaie ingeslapen politiek in Maassluis openbreken door het debat meer zuurstof te geven en door te gaan waar anderen stoppen! Forum voor Maassluis heeft geen binding met een landelijke politieke partij. De partij is formeel op geen enkele wijze verbonden met Forum voor Democratie, maar wij sluiten toekomstige samenwerking niet uit.

Vlag van Gewest Vlaanderen

KORTE GESCHIEDENIS

Forum voor Maassluis is een nieuwe lokale politieke partij in de gemeente Maassluis, opgericht in december 2017 door Jan van den Hoek en Loek Molmans. Beide waren eerst lid van Maassluis Belang, maar door vriendjespolitiek en zelfs een familiecoup besloten diverse leden op te stappen. Jan van den Hoek en Loek Molmans besloten als enige verder te gaan in de gemeentelijke politiek en Forum voor Maassluis werd geboren. Vol energie en overtuiging is Forum voor Maassluis in de tien weken die daar maar voor beschikbaar waren aan de gang gegaan met de oprichting, het maken van statuten, het verkiezingsprogramma en het vinden van mensen voor de kieslijst.
Forum voor Maassluis heeft vervolgens meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 en won 2 zetels. Dit is historisch gezien nog nooit eerder voorgekomen in Maassluis, dus dat mag best bijzonder genoemd worden.
De missie en visie van Forum voor Maassluis die vertaald zijn in alle standpunten blijven leidend als meetlat voor de toekomstige besluiten. Wij blijven uiteraard ook openstaan voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen.
Wij vinden het uiteraard ontzettend fijn als mensen ons een warm hart toedragen. Iedereen die mee wil werken of mee wil doen, op welke manier dan ook, is van harte welkom!