NIEUWS

FvM tegen voorstel betaald parkeren


Wat eerst een slechte 1 april grap leek te zijn - en de fractie van Forum voor Maassluis reageerde daar ook als zodanig op - bleek naderhand een tot waarheid verheven plan de zijn waar gelukkig ook de VVD zich met het stellen van art. 51 druk over maakt.

De fractie van Forum voor Maassluis (FvM) maakt zich grote zorgen over de voorgestelde plannen van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) om de CO2-uitstoot met 30% te verminderen in 2025. Onderdeel van dit plan zijn onder andere het invoeren van betaald parkeren en tolheffing.

De MRDH heeft aangegeven dat alle 23 gemeenten vóór oktober 2019 kunnen reageren op alle voorstellen die zijn gedaan. Voor FvM is betaald parkeren in ieder geval absoluut geen optie. Het gratis kunnen parkeren bij de verschillende centra is juist een groot pluspunt van onze gemeente en voor bezoekers van onze winkelcentra.

Met het willen "verplichten" van deze verstrekkende maatregelen lijkt de MRDH zich op deze manier te profileren als het "Brussel van de randstad". FvM vindt het daarnaast een uiterst ongeschikt moment om met deze voorstellen te komen, terwijl de Hoekse Lijn nog niet eens is opgeleverd en veel gemeenten daar nog steeds hinder van ondervinden.

De voorgestelde plannen zullen de bereikbaarheid van Maassluis negatief beïnvloeden. Zolang de Hoekse Lijn geen redelijk alternatief is voor onze inwoners en de MRDH zich niet duidelijk inzet voor compensatie voor de reizigers, willen wij het niet eens hebben over de voorgestelde maatregelen.

Het is uiteraard goed dat er regionaal wordt samengewerkt, maar de MRDH dient zich wat FvM betreft met de hoofdzaken bezig te houden, en niet met details zoals lokaal parkeerbeleid. Daar gaat een gemeenteraad zelf over. FvM is erg benieuwd naar de antwoorden op de gestelde artikel 51 vragen en naar het standpunt van het College van B&W over deze kwestie